Przepisy? Naturalnie!

Jeśli masz swoje sprawdzone przepisy na proste, szybkie, a co najważniejsze naturalne i lekkie dania, dodaj je do naszej bazy. Swoją sałatką, obiadem, zapiekanką, albo pysznym koktajlem owocowym możesz pochwalić się dołączając zdjęcie gotowej potrawy!

Razem z nami stwórz wirtualną książkę kucharską, która zainspiruje innych do zdrowego, lekkiego i naturalnego odżywiania!

Dodaj swój przepis
autor: Katarzyna Ceran, BAKE&TASTE

Spaghetti z sosem pomidorowym i oscypkiem

Składniki:
Składniki na przygotowanie sosu:
3 kartony krojonych pomidorów lub świeżych (razem ok. 1200 g),
4 duże cebule,
główka czosnku,
sól, pieprz, oregano, bazylia,
opcjonalnie cukier.
Składniki na przygotowanie dania:
80-100 g makaronu,
3 łyżki sosu,
20 g oscypka
Cechy:
Kategoria: Pomidory
Rodzaj dania: Obiadowe
Typ kuchnii: Wegetariańskie
Danie dla: 1 osoby
Czas przygotowania: 55-60 minut
Przepis:
Przygotowanie sosu: Do głębokiej patelni wlać ok. pół szklanki wody. Wsypać pokrojoną w kostkę cebulę. Ugotować pod przykryciem do miękkości. Dodać posiekany czosnek i przyprawy, wymieszać. Dodać pomidory i gotować ok. 10 minut pod przykryciem. Po tym czasie zawartość patelni zmiksować blenderem. Powtórnie zagotować. Gorący sos przełożyć do słoików. Z podanej porcji wychodzą trzy słoiki sosu. Przygotowanie dania: Makaron ugotować al dente. Na patelni podgrzać sos, zetrzeć do niego część oscypka. Dodać makaron, wymieszać i jeszcze chwilę wszystko razem podgrzewać. Całość wyłożyć na talerz, na wierzch zetrzeć jeszcze trochę sera.
bakeandtaste.blogspot.com

Podobne przepisy