Przepisy? Naturalnie!

Jeśli masz swoje sprawdzone przepisy na proste, szybkie, a co najważniejsze naturalne i lekkie dania, dodaj je do naszej bazy. Swoją sałatką, obiadem, zapiekanką, albo pysznym koktajlem owocowym możesz pochwalić się dołączając zdjęcie gotowej potrawy!

Razem z nami stwórz wirtualną książkę kucharską, która zainspiruje innych do zdrowego, lekkiego i naturalnego odżywiania!

Dodaj swój przepis
autor: Kamila Wojciechowska

Pieczone pałki z kurczaka z warzywami

Składniki:
1kg podudzia z kurczaka (tzw. pałki)
8 sporych ziemniaków
opakowanie pokrojonych pomidorów w kartonie
opakowanie zielonego groszku w kartonie
2 łyżki oleju rzepakowego.
mielone chilli
suszona bazylia
sól, pieprz
Cechy:
Kategoria: Pomidory
Rodzaj dania: Obiadowe
Typ kuchnii: Z drobiem
Danie dla: 4 osób
Czas przygotowania: 100min
Przepis:
Pomidory i olej przekładamy do miski. Doprawiamy chilli, bazylią, solą i pieprzem. Wkładamy umyte i osuszone kawałki mięsa, dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
Ziemniaki obieramy, kroimy w dość grubą kostkę.
Schłodzone mięso wraz z pomidorami przekładamy na blaszkę. Dokładamy ziemniaki. Lekko mieszamy. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok. 40 minut w temp. 200st. C. Po tym czasie folię zdejmujemy, ziemniaki i mięso należy przemieszać. Dodajmy groszek i pieczemy kolejne 40 minut już bez przykrycia.

Podobne przepisy