Przepisy? Naturalnie!

Jeśli masz swoje sprawdzone przepisy na proste, szybkie, a co najważniejsze naturalne i lekkie dania, dodaj je do naszej bazy. Swoją sałatką, obiadem, zapiekanką, albo pysznym koktajlem owocowym możesz pochwalić się dołączając zdjęcie gotowej potrawy!

Razem z nami stwórz wirtualną książkę kucharską, która zainspiruje innych do zdrowego, lekkiego i naturalnego odżywiania!

Dodaj swój przepis
autor: Magdalena Hadryś

Awokado po meksykańsku.

Składniki:
(1-2 porcje)
awokado
2 garści kukurydzy konserwowej
1/2 małej czerwonej cebuli posiekanej dość grubo
1/4 czerwonej papryki pokrojonej w kosteczkę
sok z połowy małej limonki
chili w płatkach do smaki (lub młotkowany pieprz)
sól morska
Cechy:
Kategoria: Kukurydza
Rodzaj dania: Przystawki, przekąski, dodatki
Typ kuchnii: Wegetariańskie
Danie dla: 2 osób
Czas przygotowania: 20min
Przepis:
Awokado przetnij na pół. Wyjmij pestkę wbijając w nią nóż i wyciągając. Wydrąż miąższ, pozostawiając skórkę, która posłuży jako miseczka do sałatki. Pokrój miąższ w kostkę.

W miseczce wymieszaj kukurydzę, czerwoną cebulę, paprykę. Dopraw sokiem z limonki, chili w płatkach i solą morską.

Podobne przepisy