Przepisy? Naturalnie!

Jeśli masz swoje sprawdzone przepisy na proste, szybkie, a co najważniejsze naturalne i lekkie dania, dodaj je do naszej bazy. Swoją sałatką, obiadem, zapiekanką, albo pysznym koktajlem owocowym możesz pochwalić się dołączając zdjęcie gotowej potrawy!

Razem z nami stwórz wirtualną książkę kucharską, która zainspiruje innych do zdrowego, lekkiego i naturalnego odżywiania!

Dodaj swój przepis
autor: Dawid Rejzler

danie obiadowe

Składniki:
składniki:
jedna czwarta szklanki oliwy
duża cebula (posiekana)
trzy zmiażdżone ząbki czosnku
pół łyżeczki papryki w proszku
dwie łyżeczki przyprawy Salsa de Yucatan
półtorej szklanki ryżu długoziarnistego
trzy i pół szklanki bulionu warzywnego
pół szklanki soku jabłkowego
kartonik pomidorów w przecierze
łyżka koncentratu pomidorowego
pół łyżeczki suszonego estragonu
łyżeczka suszonego oregano
pół łyżeczki suszonej papryki jalapeno
pół łyżeczki suszonej bazylii
trzy drobono posiekane łodygi selera naciowego
czerwona papryka (grubo pokrojona)
zielona papryka (grubo pokrojona)
dziesięć pieczarek (pokrojonych w plasterki)
szklanka mrożonego groszku
sól/pieprz
natka pietruszki, cząstki cytryny (do dekoracji)
Cechy:
Kategoria: Pomidory
Rodzaj dania: Obiadowe
Typ kuchnii: Wegetariańskie
Danie dla: 2 osób
Czas przygotowania: 30min
Przepis:
przygotowanie:
oliwę rozgrzać w garnku, smażyć na niej cebulę i czosnek, tak by się zrumieniły.dodać sproszkowaną paprykę, Salsę de Yucatan i ryż, smażyć przez pięć minut, aż ryż się zeszkli. od czasu do czasu mieszać.wlać bulion, sok, wrzucić pomidory, koncentrat, zioła i gotować na wolnym ogniu przez piętnaście minut, mieszając co jakiś czas.dodać paprykę, seler, pieczarki i kontynuować gotowanie przez około trzydzieści minut, aż ryż będzie miękki. jeśli trzeba dolać bulionu.
dodać mrożony groszek, doprawić do smaku. gotować aż groszek będzie miękki.posypać natką pietruszki, przybrać cząstkami cytryny.

Podobne przepisy