Przepisy? Naturalnie!

Jeśli masz swoje sprawdzone przepisy na proste, szybkie, a co najważniejsze naturalne i lekkie dania, dodaj je do naszej bazy. Swoją sałatką, obiadem, zapiekanką, albo pysznym koktajlem owocowym możesz pochwalić się dołączając zdjęcie gotowej potrawy!

Razem z nami stwórz wirtualną książkę kucharską, która zainspiruje innych do zdrowego, lekkiego i naturalnego odżywiania!

Dodaj swój przepis
autor: Magdalena Kozłowska

Ratatouille

Składniki:
- 2 cukinie
- karton krojonych pomidorów
- 2-3 papryki w różnych kolorach
- 3-4 łyżki przecieru pomidorowego w kartonie
- 3 cebule
- pokrojony ząbek czosnku
- zioła prowansalskie lub bazylia
- szczypta tymianku
- sól, pieprz
Cechy:
Kategoria: Pomidory
Rodzaj dania: Obiadowe
Typ kuchnii: Wegetariańskie
Danie dla: 2 osób
Czas przygotowania: 30min
Przepis:
Cebule drobno siekamy. Cukinię kroimy w kostkę. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. W głębokiej patelni lub woku rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy i szklimy na niej cebulę. Następnie dodajemy paprykę, pomidory i czosnek. Wsypujemy tymianek i zioła prowansalskie. Doprawiamy świerzo mielonym pieprzem i solą. Dusimy pod przykryciem, aż papryka zmięknie. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i cukinię i dusimy aż zmięknie. Jeśli to konieczne, doprawiamy do smaku.

Podobne przepisy