Przepisy? Naturalnie!

Jeśli masz swoje sprawdzone przepisy na proste, szybkie, a co najważniejsze naturalne i lekkie dania, dodaj je do naszej bazy. Swoją sałatką, obiadem, zapiekanką, albo pysznym koktajlem owocowym możesz pochwalić się dołączając zdjęcie gotowej potrawy!

Razem z nami stwórz wirtualną książkę kucharską, która zainspiruje innych do zdrowego, lekkiego i naturalnego odżywiania!

Dodaj swój przepis
autor: Kowal Rafał

Gulaszowa na bogato

Składniki:
500 g łopatki wieprzowej
300 g kiełbasy wędzonej
100 g boczku surowego
opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej
papryka czerwona
dwie cebule
kartonik kukurydzy ok. 250 g
kartonik groszku ok. 250 g
kartonik pomidorów krojonych ok 400 g
dwie łyżki mąki
rozmaryn
kilka ząbków czosnku
łyżeczka ostrej papryki
łyżeczka papryki słodkiej
kilka ziaren ziela angielskiego
sól i pieprz
Cechy:
Kategoria: Groszek
Rodzaj dania: Zupy
Typ kuchnii: Mięsne
Danie dla: 2 osób
Czas przygotowania: 40min
Przepis:
Mięso oczyścić i pokroić w drobną kostkę, podsmażyć. Dodać pokrojony w paski boczek i pokrojoną w plastry kiełbasę. Kiedy wszystko ładnie się usmaży, dodać pokrojoną w półksiężyce cebulę, zeszklić. Podsypać mąką, wymieszać by nie było grudek i dodać paprykę, pomidory, warzywa i zioła wraz z rozgniecionym czosnkiem. Dolać dwa litry wody (najlepiej bulionu wołowego), zagotować. Gotować dopóki wszystkie składniki nie zmiękną. Pod koniec gotowania dorzucić kukurydzę i groszek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę można zaprawić śmietaną.

Podobne przepisy