Przepisy? Naturalnie!

Jeśli masz swoje sprawdzone przepisy na proste, szybkie, a co najważniejsze naturalne i lekkie dania, dodaj je do naszej bazy. Swoją sałatką, obiadem, zapiekanką, albo pysznym koktajlem owocowym możesz pochwalić się dołączając zdjęcie gotowej potrawy!

Razem z nami stwórz wirtualną książkę kucharską, która zainspiruje innych do zdrowego, lekkiego i naturalnego odżywiania!

Dodaj swój przepis
autor: Karolina Jałyńska

Sałatka z tuńczykiem

Składniki:
torebka ryżu
opakowanie kukurydzy
puszka tuńczyka w kawałkach
4-5 jajek na twardo
kilka ogórków konserwowych
majonez
mały jogurt naturalny
łyżeczka ostrej musztardy
sól pieprz
Cechy:
Kategoria: Kukurydza
Rodzaj dania: Surówki, sałatki
Typ kuchnii: Ryba i owoce morza
Danie dla: Powyżej 4 osób
Czas przygotowania: 30
Przepis:
Jajka i ryż ugotować i wystudzić Pokroić jajka i ogórki w kostkę. Wymieszać jajka, ryż tuńczyka, kukurydzę i ogórki, dodać 3-4 łyżki majonezu, łyżeczkę musztardy, mały jogurt naturalny. Próbujemy i doprawiamy pieprzem, ewentualnie solą.

Warto dodać jogurt naturalny, bo ryż wchłania sporo wilgoci. Bez jogurtu sałatka może być za sucha.

Podobne przepisy