Przepisy? Naturalnie!

Jeśli masz swoje sprawdzone przepisy na proste, szybkie, a co najważniejsze naturalne i lekkie dania, dodaj je do naszej bazy. Swoją sałatką, obiadem, zapiekanką, albo pysznym koktajlem owocowym możesz pochwalić się dołączając zdjęcie gotowej potrawy!

Razem z nami stwórz wirtualną książkę kucharską, która zainspiruje innych do zdrowego, lekkiego i naturalnego odżywiania!

Dodaj swój przepis
autor: Karolina Szymańska

Pesto z groszku

Składniki:
- 1 opakowanie groszku,
- 1/4 szklanki parmezanu,
- 1/4 szklanki orzechów włoskich,
- 2 ząbki czosnku,
- sól,
- pół szklanki oliwy,
- czarny pieprz.
Cechy:
Kategoria: Groszek
Rodzaj dania: Przystawki, przekąski, dodatki
Typ kuchnii: Wegetariańskie
Danie dla: 4 osób
Czas przygotowania: 10 minut
Przepis:
Orzechy włoskie przypiekamy na patelni, by lekko się zarumieniły.
Do miseczki wkładamy odsączony groszek, obrany czosnek, orzechy oraz sól.
Blenderujemy chwilę (10 sek).
Dodajemy starty ser i miksujemy kolejne kilka sekund.
Stopniowo dolewamy oliwę do pasty. Oprószamy świeżo
zmielonym pieprzem i mieszamy całość.
Podajemy na bagietkach z pomidorem (jak na zdjęciu) albo z makaronem- penne bądź spaghetti.

Podobne przepisy