Przepisy? Naturalnie!

Jeśli masz swoje sprawdzone przepisy na proste, szybkie, a co najważniejsze naturalne i lekkie dania, dodaj je do naszej bazy. Swoją sałatką, obiadem, zapiekanką, albo pysznym koktajlem owocowym możesz pochwalić się dołączając zdjęcie gotowej potrawy!

Razem z nami stwórz wirtualną książkę kucharską, która zainspiruje innych do zdrowego, lekkiego i naturalnego odżywiania!

Dodaj swój przepis
autor: małgorzata biernikiewicz

zupa z selera naciowego i pomidorów

Składniki:
300 g selera naciowego
pomidory całe – opakowanie
ząbek czosnku
jedna cebula
2 kostki rosołowe
2 średnie ziemniaki
100 g serka topionego
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
Cechy:
Kategoria: Pomidory
Rodzaj dania: Zupy
Typ kuchnii: Wegetariańskie
Danie dla: 4 osób
Czas przygotowania: 40
Przepis:
Czosnek i cebulę obierz, pokrój w kostkę. Wsyp do garnka, dodaj oliwę i podgrzewaj, aż cząstki czosnku i cebuli się zeszklą. Pomidory pokrój w kostkę, włóż do garnka. Ziemniaki umyj, obierz i również pokrój w kostkę. Łodygi selera pokrój w talarki. Tak przygotowane warzywa dorzuć do garnka z cebulą i czosnkiem. Zalej 1 litrem wody. Dodaj kostki rosołowe i gotuj około pół godziny. Po ugotowaniu dodaj serek topiony. Całość zmiksuj i zagotuj. Przypraw do smaku. Zupa jest gotowa do podania. Możesz ją udekorować młodymi listkami selera.
Fotoblog - http://fotoblog.biernikiewicz.pl/

Podobne przepisy