Przepisy? Naturalnie!

Jeśli masz swoje sprawdzone przepisy na proste, szybkie, a co najważniejsze naturalne i lekkie dania, dodaj je do naszej bazy. Swoją sałatką, obiadem, zapiekanką, albo pysznym koktajlem owocowym możesz pochwalić się dołączając zdjęcie gotowej potrawy!

Razem z nami stwórz wirtualną książkę kucharską, która zainspiruje innych do zdrowego, lekkiego i naturalnego odżywiania!

Dodaj swój przepis
autor: małgorzata biernikiewicz

słodko-kwaśne ragout z selerem naciowym

Składniki:
jedna duża cebula,
6 łodyg selera naciowego,
jedna młoda cukinia,
jedna papryka czerwona,
jeden duży por,
6 łyżek miodu,
sól i pieprz do smaku,
szczypta kminku szczypta
bulion warzywny z kostki - 100 ml,
sok z 1 cytryny,
3 łyżki oliwy,
2 łyżeczki
Cechy:
Kategoria: Inne
Rodzaj dania: Obiadowe
Typ kuchnii: Wegetariańskie
Danie dla: 4 osób
Czas przygotowania: 40
Przepis:
Seler naciowy umyć i pokroić w plasterki. Cebulę i paprykę obrać, pokroić w kostkę. Por przekroić wzdłuż na pół i również pokroić. Przygotowane warzywa włożyć do garnka, dodać oliwę i dusić ok. 10 minut. W tym czasie cukinię pokroić w talarki. Do garnka dodać cukinię, bulion, curry, kminek, miód i sok z cytryny. Dusić pod przykryciem kolejne 20 minut. Na koniec przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Portal miodowy - www.miodowy.pl

Podobne przepisy