Przepisy? Naturalnie!

Jeśli masz swoje sprawdzone przepisy na proste, szybkie, a co najważniejsze naturalne i lekkie dania, dodaj je do naszej bazy. Swoją sałatką, obiadem, zapiekanką, albo pysznym koktajlem owocowym możesz pochwalić się dołączając zdjęcie gotowej potrawy!

Razem z nami stwórz wirtualną książkę kucharską, która zainspiruje innych do zdrowego, lekkiego i naturalnego odżywiania!

Dodaj swój przepis
autor: Magdalena Kozłowska, ROGALIK

Spaghetti bolognese

Składniki:
400 g spaghetti,
2 kartony po 400g pomidorów w zalewie,
2 cebule,
2 ząbki czosnku,
300 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego,
łyżka koncentratu pomidorowego,
3 łyżki oleju,
oregano i bazylia (suszone),
kieliszek czerwonego wina,
200 g parmezanu
Cechy:
Kategoria: Pomidory
Rodzaj dania: Obiadowe
Typ kuchnii: Mięsne
Danie dla: 4 osób
Czas przygotowania: ok. 45 minut
Przepis:
Makaron gotujemy al dente. Cebulę i czosnek drobno siekamy. W głębokim rondlu rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę i czosnek, dodajemy mięso i smażymy mieszając. Dodajemy pomidory w zalewie, koncentrat i dusimy pod przykryciem, mieszając co jakiś czas. Wlewamy wino, dodajemy zioła. Odparowujemy jeszcze przez kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy makaron z sosem. Podajemy posypane parmezanem.
rogalikblog.pl

Podobne przepisy