Przepisy? Naturalnie!

Jeśli masz swoje sprawdzone przepisy na proste, szybkie, a co najważniejsze naturalne i lekkie dania, dodaj je do naszej bazy. Swoją sałatką, obiadem, zapiekanką, albo pysznym koktajlem owocowym możesz pochwalić się dołączając zdjęcie gotowej potrawy!

Razem z nami stwórz wirtualną książkę kucharską, która zainspiruje innych do zdrowego, lekkiego i naturalnego odżywiania!

Dodaj swój przepis
autor: Magdalena Kozłowska, ROGALIK

Faszerowana cukinia

Składniki:
2 cukinie,
40 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego,
1 czerwona cebula,
4 łyżki przecieru pomidorowego w kartonie,
odrobina ostrej papryki,
sól, pieprz do smaku,
garść startego żółtego sera,
2 łyżki oleju
Cechy:
Kategoria: Pomidory
Rodzaj dania: Obiadowe
Typ kuchnii: Mięsne
Danie dla: 4 osób
Czas przygotowania: ok. 50 minut
Przepis:
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy, aż się delikatnie zezłoci. Dodajemy mielone mięso. Smażymy od czasu do czasu mieszając. Dodajemy przecier i przyprawy. Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż na połówki. Łyżką wydrążamy miękką część miąższu i dodajemy do mięsa. Przesmażamy jeszcze przez chwilę i zdejmujemy z ognia. Na każdą połówkę cukinii nakładamy porcję mięsa i układamy w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy w 180 stopniach przez około 30 minut. Przed końcem pieczenia posypujemy startym na małych oczkach tarki żółtym serem.
rogalikblog.pl

Podobne przepisy