Przepisy? Naturalnie!

Jeśli masz swoje sprawdzone przepisy na proste, szybkie, a co najważniejsze naturalne i lekkie dania, dodaj je do naszej bazy. Swoją sałatką, obiadem, zapiekanką, albo pysznym koktajlem owocowym możesz pochwalić się dołączając zdjęcie gotowej potrawy!

Razem z nami stwórz wirtualną książkę kucharską, która zainspiruje innych do zdrowego, lekkiego i naturalnego odżywiania!

Dodaj swój przepis
autor: Magdalena Teresiak, KULINARNA PINIATA

Pomidory faszerowane kukurydzą i jajkiem

Składniki:
8 pomidorów (ładnych, okrągłych i twardych),
mały kubek gęstego jogurtu naturalnego,
1 opakowanie kukurydzy w kartonie,
2 ugotowane na twardo jajka
- 2-3 łyżki majonezu (może być light)
- kilka listków bardzo drobno posiekanej pietruszki
- sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku
Cechy:
Kategoria: Kukurydza
Rodzaj dania: Przystawki, przekąski, dodatki
Typ kuchnii: Wegetariańskie
Danie dla: Powyżej 4 osób
Czas przygotowania: ok. 15 minut
Przepis:
Pomidory myjemy i odcinany górną część na 3/4 wysokości w poprzek. Przy pomocy małej łyżeczki wyjmujemy ze środka miąższ wraz z pestkami. Pomidory odstawiamy na bok. Jajka obieramy ze skorupek i dokładnie siekamy, dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i kukurydzę bez zalewy. Zalewamy całość jogurtem i dodajemy majonez. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Do każdego wydrążonego pomidora nakładamy łyżeczką farsz i dekorujemy np listkami pietruszki.
kulinarnapiniata.pl

Podobne przepisy