Przepisy? Naturalnie!

Jeśli masz swoje sprawdzone przepisy na proste, szybkie, a co najważniejsze naturalne i lekkie dania, dodaj je do naszej bazy. Swoją sałatką, obiadem, zapiekanką, albo pysznym koktajlem owocowym możesz pochwalić się dołączając zdjęcie gotowej potrawy!

Razem z nami stwórz wirtualną książkę kucharską, która zainspiruje innych do zdrowego, lekkiego i naturalnego odżywiania!

Dodaj swój przepis
autor: Katarzyna Ceran, BAKE&TASTE

Sałatka z brokułów (z pomidorami, kukurydzą i jajkami)

Składniki:
1 brokuł,
3 jajka,
4-5 pomidorów,
kukurydza konserwowa z kartonu (250-300 g po odsączeniu z zalewy),
sos: pół szklanki oleju, sok wyciśnięty z połowy cytryny, 3-4 ząbki czosnku (przeciśniętego przez praskę), łyżeczka bazylii, łyżeczka oregano
Cechy:
Kategoria: Kukurydza
Rodzaj dania: Surówki, sałatki
Typ kuchnii: Wegetariańskie
Danie dla: Powyżej 4 osób
Czas przygotowania: 30 minut (+ minimum godzina w lodówce)
Przepis:
Obrane różyczki brokułu wrzucić na gotującą (i osoloną) wodę. Od chwili ponownego zagotowania wody, gotować ok. 3 minut. Ugotowane różyczki odcedzić i pozostawić do wystudzenia. Przygotować pozostałe składniki: Jajka ugotować na twardo i pokroić w ćwiartki. Większe pomidory również pokroić w ćwiartki, zaś mniejsze w połówki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Składniki na sos połączyć razem. Różyczki brokułu, jajka, pomidory oraz kukurydzę przełożyć do dużej salaterki, delikatnie wymieszać i na koniec polać sosem. Odstawić na ok. godzinę do lodówki.
bakeandtaste.blogspot.com

Podobne przepisy