Przepisy? Naturalnie!

Jeśli masz swoje sprawdzone przepisy na proste, szybkie, a co najważniejsze naturalne i lekkie dania, dodaj je do naszej bazy. Swoją sałatką, obiadem, zapiekanką, albo pysznym koktajlem owocowym możesz pochwalić się dołączając zdjęcie gotowej potrawy!

Razem z nami stwórz wirtualną książkę kucharską, która zainspiruje innych do zdrowego, lekkiego i naturalnego odżywiania!

Dodaj swój przepis
autor: Katarzyna Ceran, BAKE&TASTE

Omlet z groszkiem i mozzarellą

Składniki:
2 jajka,
3-4 łyżki groszku konserwowego z kartonu,
ok. 50 g mozzarelli,
garść szczypiorku,
sól, pieprz wedle uznania,
łyżeczka masła
Cechy:
Kategoria: Groszek
Rodzaj dania: Śniadania
Typ kuchnii: Wegetariańskie
Danie dla: 1 osoby
Czas przygotowania: 5-10 minut
Przepis:
Do miski wbić jajka i roztrzepać dodając sól i pieprz. Groszek odcedzić z zalewy, mozzarellę porwać na kawałki, szczypiorek pokroić. Na patelni rozgrzać masło, po czym wlać na nią roztrzepane jajka. Patelnię przykryć na chwilę pokrywką. Kiedy wierzch omletu zacznie się ścinać wysypać na niego groszek, mozzarellę oraz część szczypiorku. Ponownie przykryć na chwilę patelnię pokrywką by mozzarella się szybciej rozpuściła. Gotowy omlet zwinąć na pół jeszcze na patelni i zsunąć na talerz. Posypać go pozostałym szczypiorkiem.
bakeandtaste.blogspot.com

Podobne przepisy