Przepisy? Naturalnie!

Jeśli masz swoje sprawdzone przepisy na proste, szybkie, a co najważniejsze naturalne i lekkie dania, dodaj je do naszej bazy. Swoją sałatką, obiadem, zapiekanką, albo pysznym koktajlem owocowym możesz pochwalić się dołączając zdjęcie gotowej potrawy!

Razem z nami stwórz wirtualną książkę kucharską, która zainspiruje innych do zdrowego, lekkiego i naturalnego odżywiania!

Dodaj swój przepis
autor: Katarzyna Ceran, BAKE&TASTE

Chilli con pescado

Składniki:
4-5 średnich cebul,
1-2 papryki (ulubionego koloru),
4 ząbki czosnku,
2 płaty ryby (polecam mintaja),
3 duże łyżki przecieru pomidorowego z kartonu,
ok. 400 g pomidorów z kartonu,
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, bazylia, oregano, chilli con carne
Cechy:
Kategoria: Pomidory
Rodzaj dania: Obiadowe
Typ kuchnii: Ryba i owoce morza
Danie dla: 4 osób
Czas przygotowania: 35-40 minut
Przepis:
Na patelnię wlać 4 łyżki wody (lub trochę oliwy), dodać posiekaną cebulę i paprykę w kawałkach. Dusić pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie dołożyć kawałki ryby, posiekany czosnek oraz przyprawy. Przykryć i dusić 5 minut. Dodać przecier, pomidory i jeszcze raz dusić przez 5 minut.
bakeandtaste.blogspot.com

Podobne przepisy